Wat zijn in de praktijk de belangrijkste toepassingen van de nieuwe “opbrengst van”-syntaxis in Python 3.3?

| | | | | | | | | | | |

Ik vind het moeilijk om mijn brein rond PEP 380 te wikkelen .

  1. Wat zijn de situaties waarin "opbrengst van" nuttig is?
  2. Wat is het klassieke gebruik?
  3. Waarom wordt het vergeleken met micro -threads?

[ update ]

Nu begrijp ik de oorzaak van mijn problemen. Ik heb generatoren gebruikt, maar nooit echt coroutines gebruikt (geïntroduceerd door PEP-342). Ondanks enkele overeenkomsten zijn generatoren en coroutines in feite twee verschillende concepten. Coroutines begrijpen (niet alleen generatoren) is de sleutel tot het begrijpen van de nieuwe syntaxis.

IMHO coroutines zijn de meest obscure Python-functie, in de meeste boeken ziet het er nutteloos en oninteressant uit.

Bedankt voor de geweldige antwoorden, maar speciale dank aan agf en zijn reactie die linkt naar David Beazley-presentaties. David rockt.