Hoe een interactieve Python-sessie opslaan?

| | | | | | | | | | |

Ik merk dat ik regelmatig de interpreter van Python gebruik om met databases, bestanden, enz. te werken -- eigenlijk veel handmatige opmaak van semi-gestructureerde gegevens. zou willen. Is er een manier om mijn invoer in de shell op te slaan (db-verbindingen, variabele toewijzingen, weinig for-lussen en stukjes logica) - een stukje geschiedenis van de interactieve sessie? Als ik iets als script gebruik, krijg ik te veel stdout-ruis. Ik hoef niet echt alle objecten te pekelen - maar als er een oplossing is die dat doet, zou het goed zijn. Idealiter zou ik gewoon een script hebben dat liep zoals het script dat ik interactief heb gemaakt, en ik verwijder de bits die ik niet nodig had. Is er een pakket dat dit doet, of een doe-het-zelf-aanpak?