Neem de inhoud van een lijst en voeg deze toe aan een andere lijst

| | | | | | | | | | | |

Ik probeer te begrijpen of het zinvol is om de inhoud van een lijst te nemen en toe te voegen aan een andere lijst.

Ik heb de eerste lijst gemaakt via een lusfunctie, die specifieke regels eruit haalt van een bestand en slaat ze op in een lijst.

Vervolgens wordt een tweede lijst gebruikt om deze regels op te slaan en een nieuwe cyclus over een ander bestand te starten.

Mijn idee was om de lijst zodra de for-cyclus is voltooid, dump deze in de tweede lijst, start dan een nieuwe cyclus, dump de inhoud van de eerste lijst opnieuw in de tweede maar voeg deze toe, zodat de tweede lijst de som is van alle kleinere lijst bestanden gemaakt in mijn lus. De lijst hoeft alleen te worden toegevoegd als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Het ziet er ongeveer zo uit:

# Dit wordt gedaan voor elk log in mijn directory, ik heb een lus voor logs in mydir: for line in mylog : #...als aan de voorwaarden is voldaan list1.append(line) for item in list1: if "string" in item: #if ergens in de list1 heb ik een match voor een string list2.append(list1) # append every regel in lijst1 naar lijst2 del lijst1 [:] # verwijder de inhoud van lijst1 break else: del lijst1 [:] # verwijder de lijstinhoud en begin helemaal opnieuw 

Is dit logisch of moet ik een andere route nemen?

Ik heb iets efficiënts nodig dat niet te veel cycli in beslag neemt, aangezien de lijst met logs lang is en elk tekstbestand behoorlijk groot is; dus ik dacht dat de lijsten bij het doel zouden passen.