Parseer een .py-bestand, lees de AST, pas deze aan en schrijf de gewijzigde broncode terug

| | | | | | | | | | | | | | | |

Ik wil de broncode van Python programmatisch bewerken. Eigenlijk wil ik een .py-bestand lezen, de AST genereren, en schrijf vervolgens de gewijzigde python-broncode terug (dwz een ander .py-bestand).

Er zijn manieren om de python-broncode te ontleden/compileren met behulp van standaard python-modules, zoals ast of compiler. Ik denk echter niet dat een van hen manieren ondersteunt om de broncode te wijzigen (bijv. deze functiedeclaratie verwijderen) en vervolgens de wijzigende python-broncode terug te schrijven.

UPDATE: De reden dat ik dit wil doen wil ik een Mutatietestbibliotheek voor python schrijven, meestal door uitspraken / uitdrukkingen te verwijderen, testen herhalen en kijken wat er kapot gaat.