Wat is een standaardmanier om een no-op te doen in Python?

| | | | | | | | | | |

Ik merk dat ik vaak schrijf als / elif / else in python bouwt, en ik wil opties opnemen die kunnen voorkomen, maar waarvoor de bijbehorende actie is om niets te doen. Ik realiseer me dat ik die if-statements gewoon zou kunnen uitsluiten, maar voor de leesbaarheid vind ik het helpt om ze allemaal op te nemen, zodat als je door de code kijkt, je kunt zien wat er gebeurt als resultaat van elke optie. Hoe codeer ik de no-op? Momenteel doe ik het als volgt:

no_op = 0 if x == 0: y = 2 * a elif x == 1: z = 3 * b elif x == 3 : no_op 

(De code is eigenlijk een stuk langer dan dat, en ingewikkelder. Dit is alleen om de structuur te illustreren).

Ik hou niet van een variabele gebruiken als een no-op, maar het is de handigste manier die ik kon bedenken. Is er een betere manier?