Python leren van Ruby; Verschillen en overeenkomsten

| | | | | | | | | | | | | | |

Ik ken Ruby heel goed. Ik geloof dat ik op dit moment Python moet leren. Voor degenen die beide kennen, welke concepten zijn vergelijkbaar tussen de twee, en wat zijn er anders?

Ik ben op zoek naar een lijst die lijkt op een inleiding die ik heb geschreven voor Lua leren voor JavaScript-gebruikers: eenvoudige dingen zoals witruimte-betekenis en looping-constructies; de naam van nil in Python, en welke waarden worden als "waarachtig" beschouwd; is het idiomatisch om het equivalent van map en elk te gebruiken, of zijn mompel somethingaboutlistcomprehensions mompelen de norm?

Als ik een goede variëteit aan antwoorden krijg, wil ik ze graag samenvoegen tot een community-wiki. Of jullie kunnen allemaal vechten en van elkaar kriebelen om te proberen de enige echte uitgebreide lijst te maken.

Bewerken: Voor alle duidelijkheid, mijn doel is "echte" en idiomatische Python . Als er een Python-equivalent van inject is, maar niemand het gebruikt omdat er een betere/andere manier is om de algemene functionaliteit van het herhalen van een lijst en het verzamelen van een resultaat onderweg te bereiken, wil ik weten hoe jij doet dingen. Misschien zal ik deze vraag bijwerken met een lijst met algemene doelen, hoe je ze in Ruby bereikt, en vragen wat het equivalent is in Python.