Foutopsporing (weergeven) SQL-opdracht verzonden naar de database door SQLAlchemy

| | | |

Ik heb een ORM-klasse met de naam Person, die zich om een persoonstabel wikkelt:

Na het opzetten van de verbinding met de db enz., voer ik de instructie uit:

people = session.query(Person).all() 

De persoonstabel bevat (nog) geen gegevens, dus als ik afdruk de variabele people, krijg ik een lege lijst.

Ik heb de tabel waarnaar in mijn ORM-klasse wordt verwezen, People, hernoemd naar people_foo (die niet bestaat).

Ik voer het script dan opnieuw uit. Ik was verrast dat er geen uitzondering werd gegenereerd bij een poging om toegang te krijgen tot een tabel die niet bestaat.

Ik heb daarom de volgende 2 vragen:

  1. Hoe kan ik SQLAlchemy zo instellen dat het db-fouten terugstuurt naar het script?
  2. Hoe kan ik de SQL bekijken (dwz afdrukken) die naar de db-engine wordt verzonden?

Als het helpt, gebruik ik PostgreSQL.

[Bewerken]

Ik ben een pakket aan het schrijven. In mijn __main__.py script heb ik de volgende code (hier afgekort):

### __main__.py import common # imports logging en definieert logging setup funcs etc logger = logging.getLogger(__name__) def main(): parser = OptionParser(usage="%prog [options] <commands>", version="%prog 1.0") commands = OptionGroup(parser, "commands") parser.add_option( "-l", "--logfile", dest="logfile", metavar="FILE", help="log naar FILE. indien niet ingesteld, wordt er niet gelogd") parser.add_option( " --level", dest="loglevel", metavar="LOG LEVEL", help="Debug level. indien niet ingesteld, zal niveau standaard laag zijn") # Stel standaardwaarden in indien niet gespecificeerd indien niet options.loglevel: loglevel = 1 else: loglevel = options.loglevel indien niet options.logfile: logfilename = "datafeed.log" else: logfilename = options.logfile common.setup_logger(False, logfilename, loglevel) # enzovoort ... #### dbfuncs. py import logging # niet zeker hoe te "binden" met de logger in __main__.py logging.getLogger("sqlalchemy.engine").se tLevel(logging.INFO) engine = create_engine("postgres://postgres:[email protected]:port/dbname", echo=True) 

[Edit2]

Common module stelt de logger correct in, en ik kan de logger gebruiken in mijn andere modules die common importeren.

In de dbfuncs module kan ik echter krijg de volgende foutmelding/waarschuwing:

Er zijn geen handlers gevonden voor logger "sqlalchemy.engine.base.Engine

Shop

Learn programming in R: courses

$

Best Python online courses for 2022

$

Best laptop for Fortnite

$

Best laptop for Excel

$

Best laptop for Solidworks

$

Best laptop for Roblox

$

Best computer for crypto mining

$

Best laptop for Sims 4

$

Latest questions

NUMPYNUMPY

psycopg2: insert multiple rows with one query

12 answers

NUMPYNUMPY

How to convert Nonetype to int or string?

12 answers

NUMPYNUMPY

How to specify multiple return types using type-hints

12 answers

NUMPYNUMPY

Javascript Error: IPython is not defined in JupyterLab

12 answers

News


Wiki

Python OpenCV | cv2.putText () method

numpy.arctan2 () in Python

Python | os.path.realpath () method

Python OpenCV | cv2.circle () method

Python OpenCV cv2.cvtColor () method

Python - Move item to the end of the list

time.perf_counter () function in Python

Check if one list is a subset of another in Python

Python os.path.join () method