Selecteer willekeurig 50 items uit de lijst om naar bestand te schrijven

| | | | | | | | | | | | | | | |

Tot nu toe heb ik ontdekt hoe ik het bestand kan importeren, nieuwe bestanden kan maken en de lijst willekeurig kan verdelen.

Ik heb problemen met het willekeurig selecteren van slechts 50 items uit de lijst om naar een bestand te schrijven?

def randomizer(input,output1="random_1.txt",output2 ="random_2.txt",output3="random_3.txt",output4="random_total.txt"): #Input file query=open(input,"r").read().split() dir,file=os .path.split(input) temp1 = os.path.join(dir,output1) temp2 = os.path.join(dir,output2) temp3 = os.path.join(dir,output3) temp4 = os.path.join (dir,output4) out_file4=open(temp4,"w") random.shuffle(query) voor item in query: out_file4.write(item+" ") 

Dus als de totale randomisatie bestand was

voorbeeld: random_total = ["9","2","3","1","5","6","8","7"," 0","4"] 

Ik wil 3 bestanden (out_file1|2|3) met de eerste willekeurige set van 3, de tweede willekeurige set van 3 en de derde willekeurige set van 3 (voor dit voorbeeld, maar degene die ik wil maken moet er 50 hebben)

random_1 = ["9","2","3"] random_2 = ["1","5 ","6"] random_3 = ["8","7","0"] 

Dus de laatste "4" zal Ik word niet opgenomen, wat prima is.

Hoe kan ik 50 selecteren uit de lijst die ik willekeurig heb gemaakt?

Nog beter, hoe kan ik 50 willekeurig selecteren uit het origineel lijst ?